The goal behind Facade was to create a retail unit that could serve as a pop-up space for seasonal businesses. The name chosen for the retail space is symbolic of the idea that if you aren't happy with your appearance, you can change it. Helping you look better on the outside, and feel better on the inside--being more confident about yourself. So the concept needed to be bold yet malleable. A neutral color palette was chosen to act as a chameleon from accommodating all brands, giving the feeling the space was created just for them. Brass finishes and arched clothing racks can easily be swapped or moved to help create a new composition or space. A large staircase connects the retail unit to the live/work loft on the second floor of this waterfront location in the Seaport district of Manhattan.
The photo studio is a great tie in to the influencer's social media roots, allowing customers to try new products and share them with their friends and followers. It also double as an in-house production studio for any of the brands wanting to take professional product photos without having the big price tag to match. Because of this, black finishes for the walls were chosen to minimize glare and stabilize the lighting. Talk about a selfie dreamland.

MATERIAL PALETTE 

CONCEPT DIAGRAMS. SINCE THIS IS A POP-UP SPACE, DIFFERENT ELEMENTS OF THE STORE WILL HAVE FLEXIBILITY TO THEM, TO ACCOMMODATE WIDER RANGE OF BUSINESSES 

OTHER PROJECTS

Back to Top